Duurzaamheidsverklaring Grafimedia

duurzaamheidDe leden van de GrafimediaDuurzaamheidskring Zuidoost Nederland zijn zich bewust van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Wij zullen bij alle bedrijfsbeslissingen zowel een hoger bedrijfsrendement mastreven, als de kansen benutten voor een beter milieu en meer welzijn van de medewerkers en de maatschappij.

Wij spannen ons in om de risico’s voor het milieu, de leefomgeving en maatschappij, die onze bedrijfsvoering met zich meebrengt, zoveel mogelijk te beperken en streven naar duurzaam ondernemerschap. Duurzaam ondernemen is voor ons meer dan milieu alleen; ook de menselijke en maatschappelijke kant van duurzaamheid zijn belangrijke speerpunten.

Wij streven naar een praktische invulling van duurzaamheid en gaan concreet aan de slag met innovatieve maatregelen. We gebruiken bestaande instrumenten zoals de milieubarometer en richtlijnen zoals ISO 26000 om zichtbaar te maken waar wij staan op het gebied van duurzaamheid en welke verbeteringen wij doorvoeren, zonder dat dit tot extra certificering hoeft te leiden.

duurzaamheid-handtekDeelname aan de duurzaamheidskring betekent voor ons ‘leren van elkaar’. Er is al veel kennis over duurzaamheid in de grafimedia en wij vinden het belangrijk om deze kennis goed uit te wisselen. Centraal. staat dan ook het halen en brengen van informatie over Duurzaam Ondernemen in een open sfeer. We richten ons hierbij zowel op het technisch verbeteren van de bedrijfsvoering als op bewustwording bij ons zelf, onze medewerkers en in de keten. Onze kring wil het regionale voorbeeld voor de grafimedia zijn.

Plaats,   Venlo

Datum, 30 september 2014

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *